Pam Susu Manual Review

Pam Susu Manual Review

Untuk review pam susu manual ini kita akan beri focus pada dua jenis kategori product. Pertama, produk pam susu yang harganya antara yang paling murah, dan juga pam susu manual yang paling berkualiti. Iaitu breast pump manufacture yang boleh kata pelopor dalam pembuatan produk ini.

Pam SUSU Manual yang Paling Murah – RM 17.99

Product Page : Lazada

Produk ini adalah yang paling popular dan yang paling mendapat banyak jualan di Internet.

Mencecah lebih 200 jualan jika dicampur oleh semua stokis yang menjual. Jumlah 200 ini pun dikira berdasarkan yang meninggalkan review, bermaksud, pasti ada pembeli yang tidak meninggalkan review.

Untuk satu, harganya RM 17.99, kalau anda ingin dapatkan dua, ia hanya RM 24.99 sahaja.

Product Page : Lazada

Seterusnya…

GTE Silicone Manual Breast Pump

Product Page : Lazada

Produk ini berharga RM 39.90, designnya memang serupa seakan produk yang berjenama.

Ada lagi satu model pam susu yang mungkin boleh membuatkan anda lebih selesa untuk mengepam iaitu model yang seperti di bawah:

Produk page : Lazada

Model ini berharga RM 23.40.

Nampak lebih mudah untuk anda pam kerana tidak perlu untuk anda tangguh tangan kerana ada tiub yang panjang untuk di pam.

Dari segi keberkesanan antara dua di atas, masih lagi belum pasti. Tapi apa yang boleh kami nilaikan, produk yang pertama dan kedua di atas adalah lebih kurang bentuknya dengan pam susu manual buatan daripada breast pump buatan jenama yang lebih mahal seperti Ameda dan Philips Avent.

Tiub pam di produk ketiga ini mungkin nampak mudah, tapi mungkin juga kekuatan suctionnya tidak terlalu kuat kerana udara yang terpaksa bergerak jauh dalam tiub. Sebaliknya produk pertama dan kedua lebih mudah sebab ia dekat.

Selepas ini, kami akan kongsikan produk buatan yang berjenama pula. Perhatikan yang designnya lebih kurang sama dengan produk pertama dan kedua di atas.

Philips Avent Manual Breast Pump – RM 172

Product page : Lazada

Seperti yang kami kongsikan di article yang sudah, antara breastpump yang berjenama ialah Ameda, Medela, Spectra, Evenflo dan juga produk ini iaitu Philips Avent.

Bermaksud, dari segi kualiti dan keberkesanan, insyaAllah tiada masalah. Cuma harga dan budget kita sahaja yang membezakannya.

Antara kelebihan menggunakan produk Philips Avent ialah:

Kebanyakan pam susu yang digunakan disarankan untuk anda membongkok sedikit supaya arus susu ibu lebih mudah untuk dipam keluar. Tapi dengan philips avent, walaupun badan anda menegak semasa duduk, ia bukan satu masalah.

Philips avent juga tidak perlu untuk anda tukar ke botol lain bila hendak digunakan. Hanya perlu tukarkan kepala botol yang anda pam kan sahaja.

Selain daripada pam susu philips avent ini, dengan RM 172, anda juga dapat:

• 1 Avent Natural feeding bottle 4oz/125ml

• 1 Extra soft newborn teat pack

• 1 Sealing disc (for milk storage)

• 2 Avent Disposable Breast Pads-Night

• 2 Avent Disposable Breast Pads-Day

Andai kata anda mahukan pam susu yang lebih compact, boleh dapatkan dari pakej yang dibawah RM 229.90

Product Page : Lazada

Dengan RM 229.90, anda juga dapat satu cooler bag. 4 botol untuk simpanan dan juga 3 reusable ice pack.

Ini boleh dikatakan lebih berbaloi, sebab satu cooler beg berharga RM 50. Tambah dengan ice pack dalam RM 20. Belum masuk lagi 4 botol susu simpanan.

Medela Breast Pump Manual

Product Page : Lazada

Yang terakhir ialah daripada Medela. Berharga RM 198.80

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *