Browsed by
Category: baju baby

Baju Baby Murah ( bawah RM 50 )

Baju Baby Murah ( bawah RM 50 )

Tempat/Kedai/Online – Yang Lebih Berpatutan

Baju atau apa sahaja pakaian baby ni memang tak murah. Dari kasut, baju tidur, lapik kepala semunya dalam RM 50.

Tak pelik pun, baju selipar kita sendiri pun kadang kadang tak sampai RM 20.

Tapi baju baby memang akan mahal sedikit. Walaupun lagi banyak benang digunakan untuk jahit baju dewasa.

Memamng dah sebab baby punya kelengkapan, kadang kadang kita family ni terlebih excited dan sayangkan anak punya pasal, beli sahaja lah. Walaupun berapa harga sekalipun.

Susah juga, kalau tiba tiba merengek dalam shopping complex pula.

Beli Baju Baby Secara Online

Beli secara online bukanlah sudah pasti akan dapat harga yang murah, tapi mudah untuk anda budget kan berapa perbelanjaan yang boleh dikeluarkan.

Seperti contoh. Di Lazada, ada fungsi untuk menentukan produk yang ditunjukkan pada paras harga yang anda set sahaja.

Seperti contoh.

1. Pergi ke laman web Lazada di sini.

2. Click ‘ Baby & Toys ‘ di atas nya.

Pilih clothing & Accessories, atau apa sahaja plihan yang anda mahu. Atau boleh pilih terus untuk pakaian baby lelaki atau perempuan, mahupun newborn untuk yang baru dilahirkan.

3. Set kan pada harga yang anda mahu

Di bahagian tepi sekali ada fungsi untuk anda setkan harga.

Seperti contoh di atas, antara RM 3 sehingga RM 30.

Dengan ini, lebih mudah dan nampak lebih berpatutan lah.

Cum lihat baju biru rabbit putih di atas.

Kalau anda terus pergi ke page Lazada, terus ke Baby Toys tadi. Tanpa setkan harga, memang tidak akan nampak baju baby biru itu.

Tapi bila sudah setkan harga.

Nampak lah, baju seperti itu yang hanya RM 12 sahaja ( tidak termasuk postage )

Seterusnya, baju tidur yang jarang jarang bawah RM 30 seperti di bawah.

Siap ada potongan lagi untuk pemegang CIMB Bank.

Untuk seluar baby yang harga RM 12 pun ada.

Stoking baby untuk 3 pasang pun, hanya RM 19 90.

Selain daripada boleh untuk tentukan harga baju atau pakaian kelengkapan bayi yang anda mahukan, ada juga fungsi lain, iaitu Jenis Brand yang anda mahukan.

Hanya perlu tick mana sahaja brand yang anda mahukan di atas. Jangan lupa set harga yang reasonable dengan brand yang anda mahukan.

Lazada ni bukan website ecommerce biasa Malaysia. Walaupun fungsi dan kepenggunaanya tak setaraf Amazon.

Tapi website ini memang agak memudahkan juga bila kita membeli online.

DI page yang sama, anda akan perasan satu lagi function yang penting juga bila kita membeli baju baby atau kanak kanak secara online. Iaitu saiz atau umur yang nak pakai.

Seperti gambar ini. Anda hanya perlu tick sahaja mana yang berkenaan.

http://www.lazada.com.my/shop-baby-clothings/?price=3-30&sort=popularity&viewType=gridView

Selain daripada Lazada, ada juga website kecil kecil yang lain.

Seperti http://comelmanja.wixsite.com/butikbaby/produk-rompers

Owner website ini pemborong baju baju bayi. Bila mereka beli harga borong, pasti harga pun berpatutan.

Seperti contoh, rampers bayi di bawah, hanya RM 12

Baby, kalau pakai pakaian rampers ni memang nampak lebih comel.

Selain daripada itu, ada juga website lain. Little Kids

Website ini memang memberi focus pada barang produk bayi atau kanak kanak sahaja. Mugnkin kelengkapan ibu mengandung juga ada.

Sepeti contoh di bawah, baju raya untuk bayi.

Yang berwarna biru, RM 89, macam mahal juga, tak apa lah anda boleh browse sendiri di website http://www.littlekids.com.my/baju-raya untuk lebih lanjut.