Breast Pump Murah – Kualiti Check Review

Breast Pump Murah – Kualiti Check Review

Breast pump yang paling murah ialah yang jenis manual. Seperti yang anda boleh bayangkan, jenis ini memerlukan anda untuk squeze breast pump ini sampai botol takungannya penuh. Kebiasaannya lebih kurang dalam tempoh 10 hingga 15 minit.

Seperti contoh di bawah ini, berharga RM 39.90 di Lazada

Product Page : Lazada

Breast pump manual di atas, bukan datang dari brand ternama seperti Medela. Kalau yang jenis manual tapi brand Medela seperti di bawah ini, ia akan mencecah RM 300

Product Page : Lazada

Perhatikan juga rupa bentuknya Pam Susu Manual Medela seakan sama dengan yang RM 39.90 di atas.

Terpulang untuk anda dapatkan yang mana satu, tapi mengikut review di Lazada untuk manual breast pump yang berharga RM 39.90 itu ramai yang berpuas hati. Dapat lebih 4 star daripada 11 orang yang meninggalkan reviews.

Jenis Breast Pump

Breast pump ada pelbagai jenis. Yang paling mahal mencecah ribuan ringgit pun ada. Iaitu yang jenis elektrik.

Breast pump elektric di atas ialah daripada Madela, iaitu Medela Pump in Style Advanced Breast Pump with On the Go Tote. Model ini adalah yang paling laris dan menjadi pilihan product utama di Amazon.com. Kalau kawasan anda boleh dapatkan product di Amazon, mungkin anda boleh cuba order melalui Amazon. Kerana kalau di tukar ke ringgit hanya lebih kurang RM 900 sahaja. Terutamanya bagi penduduk di Amazon. Atau boleh dapatkan di Lazada

Product Page : Lazada

Ada lagi versi yang lebih murah berbanding dengan product Madela, iaitu Philips Avent. Philips Avent ini antara jenama yang terunggul juga seperti Madela, antara company utama yang menghasilkan breast pump.

Harga lebih kurang daripada RM 700 hingga RM 900. Anda boleh dapatkannya di page bawah ini.

Product Page : Lazada

Ada juga pam susu manual bentuk seperti Madela Manual yang berharga hampir RM 300, buatan Philips Avent juga.

Harganya dalam RM 170

Product Page : Lazada

Review nya juga baik, hampir 5 star secara keseluruhan.

Untuk dapatkan review penuh breast pump yang jenis manual dan juga elektric, anda boleh rujuk di link bawah:

Review Pam Susu Manual

Review Electric Breast Pump

Cara Untuk Memulakan Pam Susu

Untuk memulakan sesi mengepam susu badan anda bukan boleh terus mulakan sahaja. Ada juga cara cara awal yang perlu anda turuti. Langkah langkah ini bukan nya disengajakan, tapi ia akan sedikit sebanyak membantu meningkatkan pengeluaran susu tersebut.

Langkah ini juga dapat membantu anda daripada buatkan putting susu anda menjadi sakit. Tambah lagi kalau gunakan breast pump murah.

Mengikut Ameda,antara brand breast pump ternama juga. Elok untuk anda mulakan breast pump di waktu pagi. Ini mungkin disebabkan pengeluaran susu ibu adalah lebih baik berbanding dengan petang.

Pam susu badan anda dalam tempoh sebelum atau selepas anda menyusukan anak. Mungkin dalam tempoh 1 jam. Supaya pengeluaran susu lancar. Bila pengeluaran baik, tugas anda untuk mengepam pun akan jadi lebih mudah.

Tahu di mana untuk menyimpan susu yang anda pam kan tadi.

Untuk bekas simpanan susu badan yang berkualiti, anda boleh rujuk di post, cara penyimpanan susu ibu.

Kelebihan Ada Breast Pump

Dengan kos yang sekarang, sudah pasti ramai yang ibu terpaksa bekerja untuk tolong suami. Dan bila sudah pergi kerja, macam mana pula nak susukan bayi. Rugi pula nak bagi susu formula sedangkan pengeluaran susu badan tiada masalah.

Itu sebab breast pump penting sebab ia boleh bantu.

Kalau letak dalam bekas simpanan susu badan, dalam suhu bilik, susu ibu ini bleh tahan sampai ke 3 hingga 4 jam. Nak lama lagi, anda boleh letakkan dalam peti ais. Dengan tempoh lama ni, rasanya memang ia akan memudahkan.

Mungkin juga anda perlu untuk keluar shopping. Kalau keluar shopping mesti ambil masa 4 atau 5 jam. Dan dalam tempoh 5 jam ini, kalau rasa tiada masalah untuk berehat sekejap nursing bayi anda, ok lah. Tapi mana yang rasa tak selesa susukan bayi di luar, boleh sahaja keluarkan susu ibu yang sudah dipam di rumah sebelum bertolak keluar.

Mungkin anda terfikir breast pump ni boleh bantu untuk susukan bayi bila bila masa sahaja. Bermaksud ia lebih flexible. Tapi bukan itu sahaja, bila anda terus mengeluarkan susu, kesihatan anda sebagai ibu pun terjamin. Payu dara pun tidak akan membengkak.

Vice Versa Kebaikan Breast Pump

Walaupun ada breast pump yang mencecah sampai ribuan. Tapi tak ada satu pun yang betul betul mimik bagaimana kalau bayi yang menghisap secara real 100 peratus.

Bermaksud, untuk brand breast pump yang terkenal seperti Ameda,Medela, Philips Avent, Spectra, dan Evenflo ni, tiada satu pun yang betul betul berjaya mimik bagaimana kalau bayi yang betul betul menghisap susu ibu.

Kenapa mereka cuba untuk tiru bagaimana bayi hisap? Tak lain tak bukan, sudah pasti untuk mengikat pengeluaran susu ibu dan juga supaya ibu tak rasa sakit.

Kalau tidak silap, brand seperti Madela siap lengkap dengan kelajuan host suction lagi. Bermaksud, kalau bayi hisap susu ibu, bukan setiap minit ia akan buat tanpa henti. Mesti ada dalam selang selang minit bayi akan kurangkan kekerapan menghisap nya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *